Maillista

Man kan ju inte få nog av matiga sallader på sommaren. Antingen som en enkel lunch eller middag alternativt som ett tillbehör till grillat. Denna sallad är smakrik tack vare tahinidressingen och härligt med olika konsistenser av broccoli, paprika och purjolök. Så himla gott! På bilderna har jag inte blandat i dressingen då en i middagssällskapet inte gillar dressing så vi hade den bredvid så fick man ta det på sin egen tallrik. Funkade hur bra som helst 🙂 Här får ni recept på en matig bovetesallad med en krämig dressing. Smaklig måltid!

Glutenfri bovetesallad

Matig bovetesallad med tahinidressing

Matig bovetesallad med tahinidressing (8 port)

Ingredienser
0,5 dl tahini
0,5 dl vatten
2 msk pressad lime
1 tsk fisksås
1 tsk soja
Chiliflakes

4 dl hel bovete
500 g broccoli
2 gula paprikor
10 cm purjolök

Gör såhär
Koka bovetet enligt anvisning. Ansa, skölj och strimla purjolök. Kärna ur och strimla paprikorna och dela ner broccolin i små buketter. Lägg broccolin i ett durkslag och häll över kokande vatten så de blir varma och lite mjukare. Alternativt koka de i 1 minut.
Blanda dressingen. Lägg tahini, vatten, lime, fisksås, soja och en nypa chiliflakes i en blender och mixa slätt. Alternativt använd stavmixer. Blanda ihop bovete med broccoli, paprika, purjolök och dressingen. Antingen blandar du i all dressing eller hälften så kan man toppa med extra för den som önskar.

Matig bovetesallad med tahinidressing

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.