I fredags var det dags för middagsevent med Cono Sur där alla tävlande bloggare var inbjudna till Restaurangakademin. Jag mötte upp en del av gänget innan eventet för att hinna snacka lite och ta en drink ihop. Sen begav vi oss mot eventet och blev välkomnade med bubbel och lite snacks. Kvällens upplägg var att vi alla fick hjälpa till att slutföra de 4 rätterna som vi sedan fick njuta av tillsammans med utvalda viner. 
 
Middagen var suveränt god och alla rätterna smakade mycket bra! Jag bidrog till risotton som avslutade middagen och jag måste säga att vi blev nöjda med vår krämiga kantarellrisotto. Vi fick många tips i köket, fick fota precis hur mycket vi ville och jag blir alltid så inspirerad av att mingla med andra bloggare. Man kan bolla idéer, diskutera problem och möjligheter och bara nörda in sig i samtalsämnet mat hur mycket som helst.
 
Om ni vill se alla tävlingsbidrag hittar ni de här samt längst ner i det här inlägget och jag skulle bli så lycklig om ni vill rösta på min kanelmarinerade lammfilé med granatäppelsmör och chévrepuré. Tack!
 
 Kyckling- och anklevercréme på surdegskrutong med portvinskokt lök
 Cono Sur, Gewurztraminer
Krondillsrimmad gös med skivad fårticka, krondillsemulsion och forellrom 
Cono Sur, Single vineyard Chardonnay
 Halstrad råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse och picklad schalottenlök
Cono Sur, Ocio Pinot Noir
 Kantarellrisotto med tryffel | Citroncurd med basilika maränger och hallon
Cono Sur, Cabernet Sauvignon, Carmenere
 
 
Här finns massa härliga bloggare som är med och tävlar: 
 
Chili con Karin – Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chervé, ljummen kålrabbisallad
 
Det goda glutenfria – Hälleflundra lättrimmad och med knaperstekt skinn, Pommes Anna, välstinkande vitvinssås, druv- och fänkålssallad med vinmarinerade sultanrussin, friterade brysselkålsblad och granatäpple
 
Det ljuva livet 40+ – Limebakad torsk med räknudlar
 
DS Mat & Dryck – Helgrillad lammfiol med rosmarin och vitlök
 
Food’n Wine Snobiety – Rimmad torskrygg, rödbeta, rödbetsjuice, fänkålsolja, gransirap och citronzest
 
Fröken Mela – Skogsfruns oxfilépasta
 
Gunilla Blixt – Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn
 
I huvudet på Elvaelva – Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise
 
I köket med Anders – Äppelmustfylld kyckling, potatispuré, primörer nästan bränd grädde
 
Kardemummagumman – Tortilla med kryddiga lammfärsjärpar och myntacrème
 
Kitchen of Anna– Lammtacks med mullbärsglaze och parmesanpotatismos toppat med skogens guld
 
Landleys kök – Grillar torskrygg med tryfflad palsternackspuré, fruktsalsa och örtsmör
 
Leva sunt – Hett flasklägg med tryffelpure och rårörda lingon
 
Lindas matstuga – Krispiga tostadas med räkor och fisk
 
Liniz – Grillad lax med basilikasås
 
Matlagerskan – Calvados- och långpepparmarinerad kalvfilé med hasselbackade morötter och jordärtskockor, lökkräm samt gravad äggula och smågrönt
 
Matro – Svartvinbärsfylld köttrulle med tillbehör
 
Monikas matbod – Lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm
 
Mårtenssons kök – Ugnsbräserad lammbog med sötpotatis och bakade tomater.
 
Najnis kök – Högrevsgryta med fräst svartkål och rökig paprikamajonnäs
 
Reebrook & köket – Flädergravad lax med olika tillbehör
 
Rostad mandel och ruccola – Salsicciafylld salviakyckling med potatiskaka och grön valnötskräm
 
Stockholm Tea House – Torskrygg med kokt potatis och riven pepparrot
 
Vino Tinto – Råbiff my way
 
Yummifood – Färsk pasta med bacon, örter och skogens guld

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.