Vi har ofta middagsgäster och jag gillar att göra trerättersmiddag när vi bjuder på middag. Men ibland vill man inte ha sittande förrätt eftersom man vill ha lite mer mingelkänsla eller för att jag behöver fixa det sista med varmrätten i köket i sista sekund och då passar det bättre med något man kan äta stående. Då tar jag till snittarna ibland. Man kan tänka enkelt och att det antingen ska gå att äta med händerna eller gafflar.

Så när vi hade middagsgäster sist gjorde jag dessa små godbitar som man gärna äter med gaffel eller tandpetare. Det behöver knappt ett recept för det är så enkelt. Skinka, färskost, melon och gräslök som serveras på en bädd av ruccola och så strör du över lite pumpafrön – så får du enkelt melon- och färskostfylld parmaskinka!

P5310136

Melon- och färskostfylld parmaskinka (16-20 st)

Ingredienser
100-150 g färskost
0,5 honungmelon
8-10 skivor parmaskinka
Ruccola
0,5 dl rostade pumpafrön
Gräslök

Gör såhär
Skala och skär melonen i tärningar. Bre på färskosten på skinkskivorna, klipp över gräslök och krydda med svartpeppar. Skär skinkan på halva och linda in en melonbit i varje skinkhalva och lägg på ett fat med ruccola. Strö över pumpafrön.

    Mentions

  • 💬 Fetaostkräm och tomatröra med stekt bröd • SandraCallermo.se
  • 💬 Snittar till Valborg • Sandras Matkrypin - Matglädje, inspiration och recept!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b