Vi är en riktigt hamburgerfamilj! Både jag och David har jobbat på McDonalds i många år och David väljer nästan alltid hamburgare om vi är på restaurang. Och som tur är älskar även barnen hamburgare! Och nu när grillsäsongen är här blir det oftare hamburgermiddag. Och då vill man ju såklart variera vilka toppings man har. Denna gång blev det mexikansk hamburgare där vi hade koriander, jalapeño, picklad rödlök, fetaostkräm och avokado. Till detta serverade vi sötpotatispommes och det blev succé! Så himla gott! och dessutom blir man extra glad av alla härliga färger. för man äter ju som bekant även med ögat 😉
Är du också en hamburgerälskare? Då vill jag såklart ge dig ännu mer inspiration på varianter och olika toppings. Jag har t o m samlat 12 goda hamburgerrecept i ett blogginlägg. Så klicka dig in och njuuut!
Mexikansk hamburgare med avokado, picklad lök och jalapeño (4 port)
Ingredienser
2 sötpotatisar
0,5 dl majsstärkelse
500 g fetaost (ev. vegansk)
3 dl créme fraiche (ev. vegansk)
2 vitlöksklyftor
Tabasco
800 g nötfärs
Ost
4 hamburgerbröd (ev. glutenfritt)
2 avokados
Tomat
Sallad
Jalapeño
Srirachamajonäs
0,5 kruka koriander
Picklad rödlök
Gör såhär
Gör picklad rödlök så den hinner svalna.
Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta sötpotatisen och skär i långsmala pommes. Lägg i en fryspåse och lägg i majsstärkelse. Sätt på en påsklämma och skaka runt pommesen så alla blir täckta av majsstärkelse. Sprid sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Rör ihop smulad fetaost med créme fraiche, pressad vitlök, lite tabasco samt salt och svartpeppar.
Skiva avokadon och tomat.
Forma nötfärsen till burgare. Stek eller grilla de så de är rosa i mitten. Lägg på osten i slutet.
Servera burgarna i bröd med fetaostkrämen, avokado, tomat, sallad, jalapeño, srirachamajo, koriander och picklad rödlök.