Snart är det midsommar och jag kan tycka att det är gott med en snaps eller två till maten. Förutom Hallands Fläder tycker jag inte att det finns någon “god” snaps så jag tänkte att i år är det dags att prova smaksätta min egna snaps. Så nu har jag förberett två olika sorter inför fredag och jag hoppas att dem blir goda. Jag lägger upp recepten nu om ni vill prova så får vi utvärdera tillsammans efter midsommar.
Svartvinbärssnaps
Ingredienser
50 cl okryddat brännvin (jag använde vodka)
4 dl svarta vinbär
2 tsk strösocker
Gör såhär
Häll upp vinbären i en glasflaska. Häll på sockret sen vodkan. Förslut flaskan och vänd på den tills sockret löst upp sig. Låt stå svalt och mörkt i 1-2 dagar och sila därefter av vinbären och häll snapsen på en ren glasflaska.
Snaps med citron, stjärnanis, mynta och rabarber
Ingredienser
50 cl okryddat brännvin (jag använde vodka)
0,5 citron (endast skal)
Skal från en liten rabarberstjälk
1 stjärnanis
2 kvistar mynta
Gör såhär
Lägg i citronskal, skal från rabarber, en stjärnanis och mynt i en glasflaska. Häll på vodka och låt stå kallt 1-2 dagar.