fbpx
Jag hittade en bra sida med tips hur man gör påskbordet lite mer snällt mot naturen. Här har jag sammanfattat tipsen och kompletterat med lite egna förslag. Tips, tips, tips!
– Köp ekologiska ägg.
– Allra helst bör man undvika att äta lamm och istället välja ett vegetariskt alternativ då lammet inte är i säsong under våren och måste matas med spannmål istället för grönbetet. Om man verkligen vill ha lammkött rekommenderas att köpa fryst, svenskt lammkött.
– När det gäller lax och sill ska man satsa på MSC- och KRAV-märkt fisk. Sillen är att föredra i miljösynpunkt och är nästan alltid i säsong.
– Det finns alltfler ekologiska godisalternativ som bör prioriteras.
– Välj gärna vegetariska alternativ på påskbordet och komplettera buffén med matiga sallader med närodlade grönsaker och rotfrukter såsom morot, potatis, palsternacka, vitkål och kålrot.
– Gällande drycken bör man självklart välja ekologiska alternativ både när det gäller alkoholhaltiga drycker och påskmust.
– Välj obesprutad potatis.
– Använd tygservetter istället för pappersservetter.
– Gör så mycket mat som ni faktiskt kan äta upp, och om det blir någonting över, ät det dagen efter eller laga någon ny rätt på den kvarblivna maten.
 
Utöver detta tänkte jag även dela med mig av lite tips på påskmat. Det kommer nya påskrecept imorgon 🙂
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b