fbpx

Jag får ofta kommentarer om min morgonrutin och mina följare inspireras av hur jag får till mina morgnar på ett bra sätt. Och att jag lyckas göra det långsiktigt och hållbart. ibland får jag frågan hur jag orkar gå upp så tidigt och är disciplinerad varje morgon. För mig är det en viktig prioritering for mitt eget välmående. Jag mår så mycket bättre om jag får den stunden för mig själv varje morgon. Men däremot är de olika kvalitet på träningen. Det är inte alltid full energi och att jag tröttar ut mig helt, men det är inte det viktiga.

Styrka

Morgonrutin just nu

Min morgonrutin skiftar efter vilken fas livet är just nu. Ny är det nytt för oss att båda barnen är i förskolan och båda vi föräldrar jobbar. Men i och med hemmajobb känns det som en liten mjukstart på den här riktiga vardagen 😉

Jag går upp en timme innan jag ”behöver”. Nu innebär det att jag går upp kl 6. I vanliga fall (när jag inte är permitterad och jobbar hemifrån) går jag upp kl 5. Då börjar jag med att gå på toaletten och sen klär jag på mig träningskläderna som jag lagt fram kvällen innan.

Stretching

Vad behöver kroppen idag

Sen känner jag efter och bestämmer mig vad kroppen behöver idag. Löpning, PW, styrketräning eller kanske ett yogapass. Så gör jag det ca 30 min. Därefter gör jag mina stretchövningar som jag fått av min naprapat och eventuellt någon mer yogaposition som känns skön. Därefter är det dags för min nya rutin som jag fortfarande försöker hitta den optimala lösningen för. Jag har en meditationsapp där jag kör 5-10 minuters meditation och sen har jag mitt senaste tillskott – Tacksamhetsdagbok. Jag tar några minuter att fundera över vad jag är tacksam för just nu. Att börja dagen med att tänka på något som gör en glad ger bra förutsättningar. Jag har även köpt Boosta dig själv men den har jag inte hunnit börja arbeta med ännu.

Avslutningsvis tar jag en dusch och sen äter jag frukost med familjen.

 

Min morgonrutin

Min morgonrutin

Tips för att komma igång

– Fundera på vad du behöver prioritera för dig själv. Frisk luft, styrketräning, yoga, meditation med tända ljus eller bara några minuter då du hinner tänka klart dina egna tankar ifred.

– Börja med att gå upp en halvtimme tidigare varje eller varannan dag.

Anpassa tiden du lägger dig på kvällen så natten inte blir för kort.

Spara in tid på annat. Kan du förbereda frukost dagen innan (jag gör t ex grön smoothie på kvällen som står i kylen över natten), lägg fram träningskläder eller kanske se till att du alltid har tagit fram barnens kläder på kvällen.

– Se till att inte fastna i sociala medier innan du kommer igång. En kvart försvinner snabbt på ingenting.

Min morgonrutin

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b