Minestronesoppa är ju en klassiker och den finns i tusentals varianter. Och ärligt talat så är jag inte säker på vad ursprungsreceptet innehåller men i min värld är det en buljongbaserad soppa smaksatt med tomatpuré och fylld med grönsaker och så pasta. Jag brukar utgå från de rotfrukter och grönsaker jag har hemma och se till att den blir matig. Gärna linser och/eller bönor och örter passar också bra.

Minestronesoppa med linser

Denna variant fylldes med rotselleri, morötter, röda linser, sojabönor och pastaskruvar. Och lite annat smått och gott. Du hittar såklart alla ingredienser i receptet här nedan. Barnen älskade den här soppan och de gillar när man faktiskt ser alla ingredienser och de frågar glatt vad alla olika saker är. De smakar, lär sig och är nyfikna. Underbara minimänniskor <3

Minestronesoppa med linser

Minestronesoppa med linser (8-10 port)

Ingredienser
400 g rotselleri
400 g morötter
2 spetspaprikor
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
Ett par nypor chiliflakes
0,5 dl tomatpuré
2 liter vatten
4 buljongtärningar
1 msk torkad oregano
2 dl röda linser
400 g pasta
250 g frysta sojabönor

Bröd

Gör såhär
Skala och tärna rotselleri och morötter. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs löken och chiliflakes så det blir mjukt. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt det fräsa en minut till. Tillsätt sedan rotselleri, morötter, paprika, vatten, buljongtärningar, oregano och linser. Låt koka upp och puttra sedan under lock ca 20 minuter. Lägg i pastan när det är ca 10-12 minuters kokning kvar (eller vilken koktid din pasta har). Lägg i sojabönor och smaka av med salt och svartpeppar.

3

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.