Miniköttfärslimpor med het salsa (4 port)
1 kg potatis
2 knipplökar
4 msk ströbröd
1 msk maizena
2 morötter
500 g nötfärs
1 tsk + 1 msk rosmarin
1 msk kinesisk soja
1 msk neutral olja
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 tsk paprikapulver
1 tsk balsamvinäger
1 tråg ärtskott
0,5 romansallad
0,5 ask körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Potatis: Skär potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg potatisen på ena sidan av en djup ugnsplåt. Stek högt uppe i ugnen i 10-15 min.
Köttfärsen: Blanda ströbröd, maizena och 1 dl vatten i en stor bunke. Skala och grovriv 2 morötter. Lägg nötfärs och salt i bunken och blanda väl. Tillsätt morötterna, 1 tsk rosmarin och svartpeppar. Forma färsen till 4 ”portionslimpor”, ta ut plåten och lägg limporna på andra sidan av plåten.
Halvera knipplökarna på längden och lägg dem på potatisen. Blanda kinesisk soja och neutral olja i en liten bunke och pensla över köttfärslimporna och löken. Stek högt upp i ugnen i 20 min.
Salsa: Häll krossade tomater, 1 dl vatten, 1 msk rosmarin, tomatpuré, pressade vitlöksklyftor, honung, paprikapulver, salt, balsamvinsvinäger, svartpeppar och cayennepeppar i en kastrull. Låt såsen koka upp och puttra på låg värme under tiden plåten är i ugnen, ca 15 min.
Servera köttfärslimporna med potatisen, den rostade löken, tomatsåsen och salladen.
0
Ser inte direkt otrevligt ut 🙂