En av de bloggar jag kikar in på varje dag är Atilio. Sandra som har bloggen verkar vara en så mysig tjej med många många kloka tankar och funderingar hon gärna delar med sig av. Fotona är helt fantastiska! Extra roligt att följa henne när hon var gravid och nu har en son som bara är ett par månader äldre än Noel. En härlig blogg att följa fylld med mat, pyssel och fina naturbilder. Men det jag skulle komma fram till att jag hittade ett recept hos henne på auberginepizza som såg sååå smarrigt ut. Jag gjorde min egen variant där jag byte till zucchini istället eftersom det var det som fanns hemma. Mycket gott och ett perfekt snacks eller förrätt till helgen 🙂

Minipizzor Minipizzor

Minipizzor på zucchini (ca 20-25 st)

Ingredienser
1 stor zucchini
2 paket mozzarella
Körsbärstomater
Riven ost
Basilika

Tomatsås (allt kommer inte gå åt):
1 burk krossade tomater
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk oregano

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skiva zucchinin i skivor som är ca 0,5-1 cm tjocka. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och sprid ut skivorna. Pensla på lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök. När det mjuknat kan du tillsätta krossade tomater, balsamvinäger och oregano och låt puttra några minuter. Krydda sedan med salt och svartpeppar.
Skär mozzarellan i skivor och halvera körsbärstomater.
Ta ut zucchinin och lägg på en klick tomatsås, en bit mozzarella, basilika, körsbärstomat och toppa med lite riven ost på varje bit. Sätt in i ugnen några minuter så de får fin färg och osten smält.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.