fbpx

Jag älskar gröt! Det är en stadig frukost som är god, går att variera i oändlighet och ger bra näring. Jag gillar både havregrynsgröt, mannagrynsgröt och risgrynsgröt. Har även tetsta andra varianter på t ex bovetegröt och quinoagröt. Ni hör ju, det finns stora möjligheter för variation! Men en grej som jag testade nyligen var att mixa havregrynen innan man gör gröt på de. Det blir en magisk len gröt som blir lite som mannagrynsgröt i konsistensen. Jag gjorde en julvariant med saffran som jag la upp på bloggen i december och nu kommer detta recept som är mixad havregrynsgröt med blåbär.

Mixad havregrynsgröt med blåbär och frömix

Gör en grötmix

Jag mixar en större omgång och förvarar i en burk så går det snabbt att slänga ihop en gröt. Då kan du ju även blanda i frön och kryddor i så har du den smaksatt och boostad lite extra. En snabb, enkel och bra start på dagen för hela familjen! Och glöm inte att alltid toppa med goda grejjer såsom frukt, bär och nötsmör. En favorit är banan, kokos och jordnötssmör. Blir magiskt gott och du håller dig mätt länge. Annars kan jag även tipsa om att röra ner valfria bär i gröten så blir den både god och fär härlig färg. Jag gillar lingon, blåbär, hallon eller vinbär. Muuuums!

Mixad havregrynsgröt med blåbär och frömix

Mixad havregrynsgröt med blåbär och frömix (1 port)

Ingredienser
1 dl mixade havregryn
2 dl vatten
1 tsk kardemumma
Lite salt

Frömix
Blåbär
Valfri mjölk

Gör såhär
Lägg havremjölet i en kastrull mad vatten, kardemumma och salt. Låt koka upp under omrörning och låt puttra ett par minuter. Lägg upp i en tallrik och toppa med frömix, blåbär och mjölk.

Mixad havregrynsgröt med blåbär och frömix

    Mentions

  • 💬 Jordgubbsgröt • SandraCallermo.se
  • 💬 Nötmix - järnrik och god! • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b