fbpx

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem

Jag är en riktig glassälskare! Och när det kommer till tårta föredrar jag glasstårta framför gräddtårta. Men jag tycker sällan det finns glasstårtor att köpa i butik och framför allt inte som är mjölkfria. Så idag tänker jag ge er ett recept på en riktigt smarrig glasstårta. Den är såååå enkel att göra och är nästan lite fusk 😉 Det är nämligen så att jag använt köpt vegansk glass som jag smaksatt och gjort till en tårta. Så enkelt och så gott! Jag valde att använda digestivekex för att göra en botten och det blev toppengott! Så det är helt enkelt en mjölkfri glasstårta och jag har smaksatt den med lemon curd och toppat med jordgubbar.

Kanske en efterrätt eller fika till midsommar? Förbered den redan nu och ha i frysen tills det är dags att njuta!

Mjölkfri glasstårta med digestivebotten och lemoncurd

Mjölkfri glasstårta med digestivebotten och lemoncurd (12 port)

Ingredienser
200 g gluten- och mjölkfria digestivekex
100 g mjölkfritt margarin
1,5 liter vegansk vaniljglass
1 dl vegansk lemoncurd

Jordgubbar
Citronmeliss
Ev. lite citronskal

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa eller krossa digestivekex till smulor. Smält margarin och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i botten på springform. Grädda i ugnen 8 minuter.
Låt svalna. Ta fram glassen så den mjuknar. Rör ner lemoncurd lite här och där. Lägg i springformen och bred ut så det blir platt. Ställ i frysen över natten.
Toppa med jordgubbar, citronmeliss och eventuellt rivet citronskal.

Mjölkfri glasstårta med digestivebotten och lemoncurd


Fler mjölkfria efterrätter:

Mjölkfri pannacotta med bär

Vegansk kladdkaka utan gluten

Rabarberdessert med kokosgrädde

Chokladbollstårta

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b