Sportlovet är slut och vi är tillbaks på hemmaplan. Vi har haft en väldigt härlig vecka med massor av skidåkning, god mat och mys. Men som alltid är det också härligt att komma hem. Tillbaka till rutiner, vardag och jobb (numera både hemma och på kontoret). Och så tillbaka till vardagsmaten förstås! Så jag tänkte inleda veckan att bjuda på denna klassiker – korvstroganoff med ris. Jag gjorde denna mjölkfri och det blev ingen större skillnad mot att använda vanlig grädde. Så enkelt och gott!
Mjölkfri korvstroganoff med ris (6 port)
Ingredienser
6 port ris
800 g falukorv
1-2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 frp krossade tomater (á 500 ml)
1 dl mjölkfri grädde
Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Ta bort skalet på falukorven och skär den i skivor och sen strimlor. Skala och hacka löken. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs löken så det blir mjuk. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och låt steka med en minut. Ha sedan i korven och låt fräsa några minuter under omrörning. Tillsätt krossade tomater och grädde och låt koka upp. Låt puttra under lock 10 minuter.
Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Servera med ris.
Fler korvrecept:
Vill du ha tips på en riktigt god middag? Här har jag lagat en mjölkfri moussaka med potatis och aubergine. Så god!