Nu är det januari och det är många som har lite mindre pengar i plånboken. Det har gått åt lite extra i jul och dessutom är det tuffa ekonomiska tider. S vad passar väl bättre än att tipsa om en billig (och väldigt god!) soppa. Det är en mjölkfri morotssoppa med ingefära och grön curry. Det blir gott med lite sting som bryter av mot de söta morötterna. Jag mixar soppan slät och sen toppar jag med goda grejer som ger konsistens. Jag hade halloumi i min men funkar lika bra med vegansk fetaost eller annat du föredrar. Självklart går det även att ha i lite bacon. Gottigott!
Mjölkfri morotssoppa med ingefära och grön curry (4 port)
Ingredienser
1 kg morötter
1 gul lök
1 msk grön currypasta
2 vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
4 dl kokosmjölk
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Sojabönor
Halloumi eller vegansk fetaost
Tomat
Gör såhär
Skala lök och vitlök och skär grovt. Slanta morötterna. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken så den bir mjuk. Ha sedan i vitlök, currypasta och ingefära. Låt fräsa en minut innan du har i morötterna, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong. Låt koka upp och puttra under lock ca 10-15 minuter. Morötterna ska bli mjuka.
Mixa slätt och servera med valfria toppings. T ex stekta halloumi eller vegansk fetaost samt tomat och sojabönor.
Fler recept på morotssoppa:
Vill du ha tips på en riktigt god middag? Här har jag lagat en mjölkfri moussaka med potatis och aubergine. Så god!