fbpx

Nyårsafton imorgon! Har du ännu inte hunnit komma på vad ni ska äta för efterrätt? Inga problem! Jag har en go-to-favorit i form av pannacotta. Jag har flera recept på bloggen sedan tidigare men det som är nytt för denna gång är att jag testat att göra en mjölkfri pannacotta då vi numera har en mjölkallergiker i familjen. Jag gjorde denna på havregrädde och det funkade utmärkt. Jag tog lite extra vanilj för att dölja lite av bismaken som kan komma från havregrädden. Sen upplevde jag att den behövde lite mer gelatin än vanlig grädde så med 4 gelatinblad stelnar den bra.

Mjölkfri pannacotta med bär

Eftersom jag har många recept på just pannacotta så tänker jag att dessa kan man göra mjölkfria genom att byta ut grädden (och eventuellt yoghurten) till en mjölkfri variant som du gillar. Sen kan du lägga till ett extra gelatinblad så borde det bli toppen. Här är några av mina favoritrecept på just pannacotta:

Mjölkfri pannacotta med bär

Mjölkfri pannacotta med bär (4 port)

Ingredienser
5 dl havregrädde
0,5 dl strösocker
2-3 msk vaniljsocker
1 krm vanljpulver
4 gelatinblad

Valfria bär

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde, socker, vaniljsocker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda några minuter. Dra av från värmen och låt svalna något. Krama sedan ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.

Mjölkfri pannacotta med bär

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b