fbpx

Vegetariska biffar är inte alltid så enkelt. Det är svårt att hitta rätt konsistens så de håller ihop och blir snygga biffar. Det bästa brukar vara om man blandar ihop ägg och ströbröd och låt svälla lite och binder smeten med det. Men sist jag gjorde så hade jag inget ströbröd hemma utan körde istället på havregryn och potatismjöl. Jag hade lite bråttom men för att det ska bli så bra som möjligt är det bra att låta äggen, havregryn och potatismjöl svälla lite (som det står i receptet nedan). Smaken på dessa blir ljuvliga och currypotatisen till är grym. Det var ett tillbehör vi hade när vi testade en matkasse och den blev så god. Man ska inte göra det svårare än nödvändigt.

Morotsbiffar med currypotatis

Grundreceptet till dessa biffar hittade jag hos Linnea som har sååå mycket goda recept. Gå gärna in på hennes blogg och bli inspirerande för det finns massor att välja ut till veckans meny. Tips tips!

Men nu ska jag inte dra ut på det längre. Här kommer dagens vegetariska middagstips!

Morotsbiffar med currypotatis

Morotsbiffar med currypotatis (6 port)

Ingredienser
1 kg morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 ägg
1 dl havregryn
2 msk potatismjöl
Några kvistar färsk dragon
1 msk citron
250 g fetaost

6 port potatis
1,5 dl créme fraiche
0,5-1 msk curry
1 msk vinäger

Tomat
Pumpafrön
Krasse

Gör såhär
Koka potatisen tills den blir mjuk.
Skala morötterna och riv fint. Skala och finhacka lök. Ta fram en bunke och lägg i äggen, havregryn och potatismjöl och låt stå 2 minuter. Lägg sedan i morötter, lök, pressad vitlök, hackad dragon, pressad citron, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda ordentligt och smula sedan ner fetaosten och rör runt.
Hetta upp olja i en stekpanna. Forma smeten till små biffar och stek på båda sidor tills de får fin färg.
När potatisen kokat klart kan du hälla av vattnet och dela de i halvor eller kvartar. Blanda ihop créme fraiche med curry, vinäger, salt och svartpeppar. Vänd ner potatisen.
Tärna tomat och toppa med pumpafrön och klippt krasse.

Morotsbiffar med currypotatis

2

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.