fbpx

Jag tycker det är roligt när barnen får vara med och önska vad vi ska äta till middag. Ganska ofta är de inspirerade av något de har ätit på förskolan och det gör mig så glad att de verkligen gillar maten på förskolan. Nu senast så sken Noel upp och sa: ”Kan vi inte göra morortsbiffar?”. Så självklart gjorde jag det! Sen är det alltid lite risky när han önskar något som han gillade på förskolan för morotsbiffar kan ju smaka på massa olika sätt. Denna gång blev det morotsbiffar med linser och det blev godkänt men tydligen inte lika gott som på förskolan, haha. Jaja, bättre lycka nästa gång.

Jag tycker i alla fall att biffarna blev väldigt goda och de håller ihop bra tack vare de kokta linserna som jag mixade och hade som bas. Det ger också biffarna bra proteininnehåll. Tahinin bidrar med både smak och fett. Gällande potatismjölet så får man känna efter lite vad som behövs för att kunna forma biffarna. Ibland behöver man inte potatismjöl alls och de går ändå utmärkt att forma till biffar emn ibland kan man behöva mer.

Morotsbiffar med linser

Morotsbiffar med linser (4 port)

Ingredienser
4 dl kokta röda linser
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
1 msk spiskummin
300 g morötter
1 msk potatismjöl

Gör såhär
Skölj av linserna och lägg i en bunke tillsammans med pressad vitlök och tahini. Mixa med stavmixer.
Riv morötterna grovt. Och lägg i bunken. Tillsätt spiskummin, potatismjöl samt salt och svartpeppar. Forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna.

Morotsbiffar med linser


Fler recept på morotsbiffar:

Morotsbiffar med currypotatis

Jordnöts- och morotsbiffar med bulgursallad

Vegetariska morotsbiffar med timjan

2 svar

    Mentions

  • 💬 Enkel linsgryta med garam masala • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b