Maillista

Vi njuter fortfarande av påsklov här hemma. Jag och David tog ut två föräldradagar var den här veckan så barnen fick påsklov. Det känns så lyxigt att vi har kunnat spara föräldradagar så vi kan ge barnen lov i terminerna och även längre sommarlov. Härligt! Så vad gör man då när man har lov i dessa pandemitider. Vi umgås med familjen i vår bubbla, försöker träffa vänner utomhus och så kan man ju även baka. Barnen älskar att baka och favoriten är cupcakes. Så vi varierar sockerintensiva recept med lite bättre sötning i form av dadlar och då blir det ofta bollar i olika varianter. Så idag tänkte jag ge er ett recept på morotsbollar med kardemumma!

Morotsbollar med kardemumma

Dessa bollar smakar lite liknande morotskaka tack vare morötterna och kardemumman. Jag tror att det skulle vara gott att lägga till kanel och ingefära också för att göra de mer kryddiga. Cashewnötter i sådana här bollar är ett bra tips då de har en mild nötsmak och ger en krämig konsistens. Gottigott!

Morotsbollar med kardemumma

Morotsbollar med kardemumma (ca 20 st)

Ingredienser
1 dl finrivna morötter
2,5 dl cashewnötter
0,5-1 tsk kardemumma
10 dadlar
En nypa flingsalt

Kokos

Gör såhär
Riv moroten fint och lägg i en matberedare tillsammans med cashewnötter, kardemumma, urkärnade dadlar och salt. Mixa till en slät massa och rulla sedan till bollar. Rulla de i kokos och förvara i kylen.

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/morotsbollar-med-kardemumma/"/>
wrapcb-footer-a