Idag drar påskfirandet igång och vi börjar hos pappa på landet. Så om någon timme rullar bilen dit så ska vi hänga där hela dagen och kvällen. Mycket mysigt!
Och här kommer ett recept som passar utmärkt till helgens festligheter. En saftig morotskaka i långpanna så det räcker till många. Den är såååå god!
Morotskaka i långpanna
Ingredienser
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 msk kanel
3 dl matolja
9 dl fint rivna morötter
Frosting:
300 g färskost
180 g smör
12 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt och vitt. Ta en annan bunke och blanda ihop mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Tillsätt olja och de rivna morötterna. Smöra och bröda en långpanna och häll i smeten. Sätt in i ugnen 20-30 minuter, tills kakan känns klar med stickan. Låt sedan kakan svalna.
Frosting: Vispa ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så det blir krämigt. Bred på frostingen på kakan. Strö på lite strössel om du vill.
Fler recept med smak av morotskaka: