Idag är det 3 februari och det innebär morotskakans dag! Tidigare i veckan bjöd jag ju på en smarrig morotskakesmoothie och idag blir det ännu ett frukostrecept med smak av morotskaka. För nej, jag har inte bakat något morotskaka utan håller mig till att experimentera lite kring smakerna. Dessa pannkakor blev mycket goda och krämen som man serverar till ger verkligen smaken av morotskaka. Och så är det en mättande frukost som inte alls är speciellt onyttig. Tips för helgfrukosten kanske?
Morotskakspannkakor (ca 12 st)
Ingredienser
1 morot
2 ägg
1 banan
0,5 dl sötmandlar
1 msk fiberhusk
0,75 tsk kanel
0,75 tsk malen ingefära
0,75 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Glasyr:
0,5 dl färskost
2 msk turkisk yoghurt
1 msk florsocker
1 krm vaniljpulver
Rivet skal av 1/2 lime
Gör såhär
Skala och riv moroten. Lägg i en blender tillsammans med ägg, banan, sötmandlar, fiberhusk, kanel, ingefära, kardemumma, bakpulver och en nypa salt. Låt smeten stå medan du gör glasyren.
Glasyren: Vispa färskosten len i en bunke och rör sedan ner turkisk yoghurt, socker, vanilj och skalet från limen.
Hetta upp lite smör eller kokosolja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek någon minut på varje sida på medelvärme så de får lite färg. Servera pannkakorna med glasyren.