fbpx

Man älskar ju storkok! Rätter som är enkla att skala upp och göra många portioner. Om det dessutom är billigt och väldigt gott så är det ju en fullträff. Det här är ett sånt recept! Morotspasta med linser till 10 portioner 🙂

En av våra billiga vardagsrätter som vi återkommer till är pasta med morotssås (som jag har gjort några varianter på: med spiskummin och denna asiatiska variant med broccoli). Det är en ypperlig basrätt som är supergod som den är men som också kan varieras. Morötter är tacksamma att riva och ha i sås då det blir en trevlig struktur och är inte känsligt för att överkokas men behöver inte heller koka länge för att bli klar. Perfekt!

Morotspasta med linser och curry

Så häromdagen när jag stod i köket och insåg att jag hade ca 3 kg morötter hemma så tänkte jg att det var dags för en ny morotssås. Men jag ville förnya den lite och så såg jag ett halv vitkålshuvud som blivit över. Och jag jobbar ju på att äta mer grönt och använda fler olika grönsaker och rotfrukter i mina måltider. Och kål är ju nyttigt! Så basen fick bli morötter och vitkål och så la jag till linser för jag älskar hur matiga de blir och en härlig såskonsistens. Tillsammans med lök, vitlök och krossade tomater så har du basen. Jag valde att krydda med curry för jag ville ha lite tryck i den. Och oj va gott det blev! Och perfekt till matlådan.

Ni hör ju, jag är lycklig över den här rätten och att jag har en ny rätt bland vardagsmiddagar att återkomma till. Med massor av nyttigheter såsom morötter, vitkål och tomat och härliga kryddor. Hoppas ni gillar denna rätt lika mycket som jag!

Morotspasta med linser och curry

Morotspasta med linser och curry (10 port)

Ingredienser
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
500 g morötter
350 g vitkål
1 msk gurkmeja
3 msk curry
4 dl linser
3 burkar krossade tomater (á 500 g)
8 dl vatten
Pressad lime
100 g färsk spenat

10 port pasta

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötter och riv grovt. Strimla vitkålen fint. Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök tills det blir mjukt. Tillsätt sedan morötter, vitkål, gurkmeja och curry och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan linser, krossade tomater och vatten och låt allt koka upp och låt puttra under lock minst 15 min. Vänd sedan ner spenat. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar.

Morotspasta med linser och curry

    Mentions

  • 💬 Vegansk middag - 10 inspirerande recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Linssås med örter • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b