fbpx

En återkommande rätt här hemma är pasta med morotssås. Det är en bra grundsås som är god, billig och mättande och så kan man variera den efter vad man har hemma. Byt ut en del av morötterna till annan rotfrukt eller ha i någon annan krydda, örter eller kanske servera med fetaost. Den här gången gjorde vi en variant med spiskummin och spenat och avslutningsvis bönor för extra protein. Gottigt!

Morotspasta med spiskummin och spenat

Morotspasta med spiskummin och spenat (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
500 g morötter
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tsk spiskummin
2 frp krossade tomater (á 500 g)
1 dl vispgrädde
1 burk blandade bönor (avrunnen vikt á 250 g)
70 g babyspenat

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Skala och grovriv morötterna och löken. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili några minuter tills det blivit mjukt. Tillsätt spiskummin och låt fräsa med en minut. Tillsätt sedan morötter, krossade tomater och vispgrädde. Låt koka upp och puttra 10 minuter. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med att vända ner de avsköljda bönorna och spenaten. Blanda sedan pasta med morotssåsen.

0

3 svar

  1. Lina

    Gott! Jag brukar göra något liknande fast även med palsternacka, barnen älskar den!

    Ha en fin vecka:)

    Svara
    • Sandra Callermo

      Ja, går ju att använda den rotfrukten man gillar bäst 🙂

      Detsamma till dig!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.