Jag älskar morotssoppa! Det är helt klart en av mina favoriter när det kommer till vegetariska soppor. Jag har tidigare gjort olika varianter med t ex saffran, tahini och halloumi samt ingefära. Den här gången blev det grön currypasta och rostade kikärter. Jättegott!

Morotssoppa med grön curry och kryddiga kikärter

Morotssoppa grön curry med kryddiga kikärtor (ca 6 port)

Ingredienser
1 kg morötter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3-4 msk grön currypasta
3 msk riven ingefära
2 grönsaksbuljongtärningar
12 dl vatten
2 dl grädde
1 apelsin

Rostade kikärter:
2 burkar kikärtor (á 240 g avrunnen vikt)
2 msk spiskummin

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Häll de i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Krydda med spiskummin, salt och svartpeppar. Blanda runt och sätt sedan in i ugnen ca 20 minuter så de får lite färg.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt sedan grön currypasta och tomatpuré och låt fräsa en minut till. Riv i ingefäran och tillsätt sedan morötter, buljongtärning och vatten. Låt det småkoka ca 10 minuter och mixa sedan slätt med stavmixer.
Tillsätt grädden och pressad apelsin och låt koka upp igen. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Servera soppan med de rostade kikärterna och en klick créme fraiche.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.