I söndags var det ju morsdag och vi hade en riktig mysdag hemma hos mamma och Staffan. På dagen tog vi det lugnt och fixade lite utomhus, solade, fikade och bara njöt. Sedan började vi förbereda middagen. Ni måste prova att göra detta löksmör som är ett måste till allt grillat, det är hur gott som helst! Ni kommer inte ångra er 🙂 Jag kan äta det goda smöret med sked, haha. 
Här följer bilder med tillhörande recept:

Inte hembakat men gott ändå: kanelbullar, wienerbröd, chokladboll, havreboll och biskvi med jordgubbssaft.
 

Thaimelonsallad (4 port)

Ingredienser
0,5 honungsmelon
0,5 ogenmelon
1 salladslök
Kokosmarinad:
0,5 tsk finhackad färsk chili
2 msk limesaft
1 msk asiatisk fisksås
0,5 tsk salt
1 tsk farinsocker
Koriander
1,5 dl kokosmjölk
Servering:
2 msk salta jordnötter
Gör såhär
Skär melonerna i tärningar, cirka 1 cm och finhacka salladslöken och fördela i glas.
Blanda kokosmjölk med finhackad chili, limesaft, fisksås, salt, farinsocker och hackad koriander. Häll marinaden över melonen och strö över jordnötter och korianderblad.
 
Förrätten serverades med tillhörande ostbricka. Vi kom på att man äter oftast osten sist och då orkar man inte riktigt så vi tog den till förrätten, succé!
 
Grönsallad med crema de balsamico.
 

Löksmör

Ingredienser
250 g smör
1 citron
1 gul lök
Maggi Würze
Soja
Gör såhär
Ta fram smöret lite innan så det blir lättare att blanda. Finhacka lök och blanda med smöret. Krydda med citronsaft, en skvätt soya, svartpeppar, cayennepeppar och maggi (ganska mycket, smaka av). Låt stå i kylen så att det stelnar lite innan servering.
 
Så gott i löksmör
Grillmiddag med löksmör
Grillad oxfilé med grillad sparris, svensk färskpotatis, löksmör, sallad och bea.
 
Jordgubbstårta med vaniljgrädde.
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.