Maillista

Igår hade jag en sån där riktigt god matlåda så kollegorna blir lite avundsjuka. Jag hade lagat köttfärslimpa för första gången i mitt liv och den blev så god. Snabbt kom frågan om receptet såhär kommer det förstås. En “vanlig” köttfärslimpa kändes lite för trist så jag fyllde min med mozzarella, oliver och persilja och den blev supersmarrig. Till den serverade jag klyftpotatis, sallad och sås. Svårare än så behöver det inte vara!

DSC_0095 DSC_0090

Mozzarellafylld köttfärslimpa med oliver och persilja (6-8 port)

Ingredienser
1 dl (glutenfritt) ströbröd
2,5 dl mjölk
900 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1 tsk sambal oelek
2 mozzarella
1 kruka persilja
1 burk tapenade (ca 150 g)
1 tomat

Sås:
Skyn
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
1 dl créme fraiche
1 msk maizena snabbredning

6-8 port potatis

Sallad

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och mjölk och låt stå 5 minuter. Skala och finhacka löken. Blanda sedan i salt, svartpeppar, sambal oelek, lök, pressad vitlök och ägg. Blanda ner färsen. Lägg ett ark plastfolie på bänken och bred ut färsen.
Finhacka tomat och persilja och sprid ut över färsen. Hacka mozzarellan och lägg i en sträng i mitten tillsammans med tapenade. Rulla sedan ihop färsen till en limpa med hjälp av plastfolien och ta bort folien allteftersom. Lägg över limpan i en smord form och avsluta med att ringa över flytande smör. Sätt in i ugnen ca 45 minuter.
Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen när köttfärslimpan har ca 30 minuter kvar.
Låt köttfärslimpan vila lite innan du skär upp den och låt eventuellt potatisen stå kvar lite i ugnen för extra yta. Under tiden kan du göra såsen genom att hälla skyn i en kastrull tillsammans med fond, vin, créme fraiche och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och red med maizena.
Servera köttfärslimpan med sallad, potatis och sås.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a