Müsli
Ingredienser
6 dl havreygryn
1 dl kruskakli
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 dl blandade nötter (jag hade mandlar, cashew och valnötter)
2 tsk kardemumma
1 dl linfrön
1 dl torkad frukt (jag hade bananer)
1,5 dl vatten
3 msk honung
4 msk olja
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, kruskakli, solroskärnor, pumpakärnor, hackade nötter och kardemumma. Värm uppvattnet och ha i honung och blanda till honungen har löst upp sig. Tillsätt oljan och häll i vätska i blandningen. Rör ihop och häll ut på en plåt. Låt stå i ugnen i 15-20 min och rör om då och då. Blandningen ska torka och få lite färg.
Smarrigt 🙂 det måste jag göra. Tänk att jag aldrig har gjort müsli 😉 puss på dej
Den här är nu standard i det Norrmanska-danellska residenset! 😉 Rekommenderar fikon och aprikoser! Och en dutt kanel. Mumma!
Kul att höra! 🙂