Godmorgon!
Yoghurt med bär och müsli är en frukostfavorit. Dock är det svårt att hitta en färdig müsli som innehåller det man önskar och därför brukar jag göra min egen müsli. Detta är ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån men man kan byta ingredienserna som man vill. Hur vill du ha din müsli?
Müsli
Ingredienser
6 dl havreygryn
1 dl kruskakli
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 dl blandade nötter (jag hade mandlar, cashew och valnötter)
2 tsk kardemumma
1 dl linfrön
1 dl torkad frukt (jag hade bananer)
1,5 dl vatten
3 msk honung
4 msk olja
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, kruskakli, solroskärnor, pumpakärnor, hackade nötter och kardemumma. Värm uppvattnet och ha i honung och blanda till honungen har löst upp sig. Tillsätt oljan och häll i vätska i blandningen. Rör ihop och häll ut på en plåt. Låt stå i ugnen i 15-20 min och rör om då och då. Blandningen ska torka och få lite färg.
Smarrigt 🙂 det måste jag göra. Tänk att jag aldrig har gjort müsli 😉 puss på dej
Den här är nu standard i det Norrmanska-danellska residenset! 😉 Rekommenderar fikon och aprikoser! Och en dutt kanel. Mumma!
Kul att höra! 🙂
This Article was mentioned on sandracallermo.se