Som ni trogna läsare säkerligen har märkt föredrar jag att göra min egen müsli (t ex här och här). Jag tycker det finns goda müslisorter att köpa i butik men det blir bäst när man får ha i precis vad man vill och testa på nya bär och frön. För ett tag sedan köpte jag incabär och hade som plan att använda det i müsli och det kan jag varmt rekommendera. Incabär är torkade physalis och är syrliga och goda och enligt uppgift väldigt nyttiga, perfekt kombination! Så varsågoda – Müsli med bovete, melonkärnor och incabär!
Müsli med bovete, melonkärnor och incabär
Ingredienser
2 dl havregryn
3 dl boveteflingor
3 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl hyvlad kokos
1 dl melonkärnor
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
2,5 dl vatten
2 msk flytande honung
1 dl incabär
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka mandeln och cashewnötterna och blanda med havregryn, boveteflingor, rågflingor, solroskärnor, linfrön, pumpakärnor, hyvlad kokos, melonkärnor, ingefära och kanel och i en bunke och ha sedan på vatten och honung. Blanda och häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 20-25 minuter. Rör om då och då. Ta ut ur ugnen och ha i grovhackade incabär. Låt svalna innan du häller upp det på en burk med lock.
Ja, hemmagjord müsli är godast och din ser så god ut! Ha en fin dag!
Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.