Som ni trogna läsare säkerligen har märkt föredrar jag att göra min egen müsli (t ex här och här). Jag tycker det finns goda müslisorter att köpa i butik men det blir bäst när man får ha i precis vad man vill och testa på nya bär och frön. För ett tag sedan köpte jag incabär och hade som plan att använda det i müsli och det kan jag varmt rekommendera. Incabär är torkade physalis och är syrliga och goda och enligt uppgift väldigt nyttiga, perfekt kombination! Så varsågoda – Müsli med bovete, melonkärnor och incabär!

 

Müsli med bovete, melonkärnor och incabär

Müsli med bovete, melonkärnor och incabär

Ingredienser
2 dl havregryn
3 dl boveteflingor
3 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl hyvlad kokos
1 dl melonkärnor
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
2,5 dl vatten
2 msk flytande honung
1 dl incabär
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka mandeln och cashewnötterna och blanda med havregryn, boveteflingor, rågflingor, solroskärnor, linfrön, pumpakärnor, hyvlad kokos, melonkärnor, ingefära och kanel och i en bunke och ha sedan på vatten och honung. Blanda och häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 20-25 minuter. Rör om då och då. Ta ut ur ugnen och ha i grovhackade incabär. Låt svalna innan du häller upp det på en burk med lock.
 
Müsli med bovete, melonkärnor och incabär

 

0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.