Jag är en riktig periodare på frukost och nu har det varit havreknäcke med olika pålägg en period. Men så i helgen blev jag sugen på att göra müsli med mycket torkade bär och nötter och frön. Det blev en färgglad müsli som passar perfekt med en naturell yoghurt. Nyttigt, energirikt och gott!

 

Müsli med gojibär, nötter och torkad mango

Müsli med gojibär, nötter och torkad mango

Ingredienser
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl kokos
1 dl linfrön
0,5 dl psylliumfrön
0,5 dl chiafrön
4 dl havregryn
1 msk rapsolja
1 msk honung
0,75 dl vatten
1 msk kanel
1 dl gojibär
1 dl torkade blåbär
1 dl torkade tranbär
1 dl torkad mango
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Grovhacka nötterna. Blanda ihop samtliga ingredienser utom frukt och bär i en skål. Se till att olja och honung blandas i ordentligt. Lägg på plåt och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då och se till att den inte blir bränd. Låt svalna och blanda i frukten.
 
Müsli med gojibär, nötter och torkad mango
0

3 Responses

  1. Bland bakverk och kastruller

    Oj vad massa gott i din müsli! Jag är oxå en periodare när det gäller frukost, just nu är jag inne på cornflakes….har inte ätit det på MÅNGA år men blev av någon anledning sååå sugen på det!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.