Maillista

Nu har vi alltså lämnat Hassela och anlänt på Davids föräldrars landställe som ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall.  I Hassela har vi mest slappat, ätit god mat, fiskat, badat och myst! Istället för att skriva massa text tänkte jag bjuda på ett bildregn för att visa hur bra vi har haft det. Varsågoda!

 Förrättsmacka med tomat- och mozzarellablandning kryddad med egenodlade kryddor.

Till varmrätt blev det oxfilé med ugnsstekt potatis och svampsås. Oxfilén var gravad och grillad och hur god som helst! Full av smak och väldigt mör.

Gravad oxfilé (4 port)

Ingredienser
800 g oxfilé
2 msk flingsalt
2 msk strösocker
2 tsk svartpeppar
2 krossade vitlöksklyftor med skal
1 dl hackad persilja
4 cl gin
 Gör såhär
Putsa köttet och skör i rejäla skivor och lägg det i en bunke. Gnugga in alla ingredienser utan ginen. Lägg i dubbelplatspåse och häll på ginen och blanda runt. Sätt på klämma på påsen och lägg på en tallrik i kylen i minst 10 timmar ch vänd då och då.
Ta ut köttet en timme innan grillning. Grilla till önskad temperatur och servera.

Svampsås (4 port)

Ingredienser
1 dl torkad svamp
3 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl rött vin
1 buljongtärning (svamp eller kött)
1,5 msk balsamvinäger

Gör såhär
Blötlägg svampen och lägg sedan i kastrull. Häll på grädde, mjölk, rött vin och balsamvinäger. Sula ner buljongtärningen. Låt koka upp och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.  Låt puttra i ca 10 min. Red med Maizena vid behov.
Efter middagen blev det chips, dip och godis.
Fisketur men tyvärr blev det ingen fisk (syns på Davids min).
Så jag fiskade med Anton hemma efteråt. Mycket mys och bus!
Förrätt bestående av grillad halloumi, grönsakspett med färsk lök, zucchini och paprika samt tzatziki. 
Grillad fläskfilé med egenodlad färskpotatis med tsatziki och oliver.
Innan vi åkte vidare idag hann vi med sol och plask i poolen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a