fbpx

Det finns några olika saker man kan göra för att försöka undvika smittspridning i dessa tider och det man pratar mest om är tvätta händer, håll avstånd, försöka att begränsa socialt umgänge osv. Dessa saker är jätteviktiga men idag vill jag prata mer om hur vi tar hand om oss och ser till att fortsätta motionera och träna samt äta bra. Nu är det hög tid att boosta dig själv! Ge dig själv och din kropp den näring den förtjänar. Visa att du är tacksam för att den finns och för allt den gör. Nu behöver du stärka immunförsvaret med näringsrik mat.

Stärka immunförsvaret

Och nej, jag är varken utbildad inom kost (men drömmer om att bli kostrådgivare!) eller har läst massa studier på hur man kan stärka immunförsvaret. Jag inser att man inte kan vända ett kasst immunförsvar till ett bra bara genom att ändra vilken middag man äter. Och alla har olika förutsättningar. Men tack vare mitt intresse för kost och hälsa så har jag läst en hel del och bildat min uppfattning vad jag tror på. Jag tror på att ge kroppen bra energi och mat som den mår bra av. Som gör att man orkar vardagen och mår bra. Se till att man får i sig viktiga näringsämnen, mineraler, vitaminer och antioxidanter osv. Jag har inte massa pekpinnar vad jag inte ska äta hit och dit. Men jag vill ge min kropp bra bränsle och då utesluts mycket av de sämre grejjer automatiskt.

Boosta dig själv med näringsrik mat

Stärka immunförsvaret med bra mat

Försök att ge din kropp lite extra nyttigheter vid varje måltid. Det kan vara att testa en ny smoothie, servera fler grönsaker till middagen eller kanske toppa salladen med goda frön. Om du tycker et tar för mycket tid kan du såklart göra storkok så det räcker till middag och matlådor eller till flera middagar.

Färgglad mat med bra fetter och mycket grönt.

Mycket grönsaker, rotfrukter (gärna rödbetor), kål (älska grönkål), broccoli, spenat osv

– Ät gärna nötter och frön. Toppa sallader och komplettera frukten till mellis.

Våga krydda mer! Curry, gurkmeja, ingefära, vitlök, örter osv.

Frukt (älska citrus!) och bär (några favoriter är blåbär och svarta vinbär)

– Boosta med groddar och syrade grönsaker t ex kimchi.

– Ät mycket baljväxter!

Stärka immunförsvaret - rostade salta frön

Boostande frukostar som ger en bra start

Gör din frukost extra näringsrik och god. En smoothie är det perfekta sättet att få i sig mycket grönt och dessutom blir det mättande. Själv kör jag denna gröna smoothie varje morgon och barnen äskar den.

Havtornssmoothie stärker ditt immunförsvar med mycket C-vitamin

Luncher och middagar för att stärka immunförsvaret

Jag gillar att utgå från rotfrukter, kål och grönsaker när jag planerar mat. Det blir mycket baljväxter och det älskar jag!

Stärka immunförsvaret med kikärtscurry

Näringsrik mat - rödbetsgryta

Tillbehör som ger det lilla extra

Du kan ge kroppen det lilla extra med en nyttig sallad som håller länge i kylen, toppa med lite rostade frön eller kanske göra en god bönsalsa till tacomyset.

Stärka immunförsvaret - treveckorssallad

    Mentions

  • 💬 Kycklinggryta med blomkål • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b