Idag är det fredag och vi ska iväg över helgen. Det blir första lite längre bilresan med Noel eftersom vi ska till svärföräldrarnas landställe. Det ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall så det blir några timmar i bil men det kommer nog inte vara några problem alls. Hittills har lillskrutten trivts jättebra i bilen så vi hoppas det håller i sig 🙂 Sen blir det familjemys hela helgen och det känns toppen! Men innan det är dags att packa väskorna ska jag såklart dela med mig av dagens recept. Nu är det dags för ett efterrättsrecept till helgen, nämligen en nektarin- och hallonpaj. Det var en väldigt god kombination och smulorna på toppen gjorde susen!
Nektarin- och hallonpaj (4 portioner)
Ingredienser
4 mogna nektariner
250 g hallon
1 msk rörsocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
75 g smör
0,5 dl rörsocker
Glass
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Nyp ihop smör med mjöl, havregryn, socker och en nypa salt.
Kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor. Blanda dem med hallon, socker och potatismjöl. Lägg blandningen i fyra portionsformar. Fördela smuldegen över bären. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.