I helgen hade vi ju dop för Noel och det blev så lyckat. Det var jättefint i kyrkan och Noel skötte sig utmärkt. Sen hade vi middag, dopfika och fest därefter och det var ungefär 80 gäster på plats. Så roligt! Vi hade gjort smörgåstårta i mängder och jag hade även fått hjälp att baka fika. Allting blev mycket uppskattat och jag har försökt knåpa ihop receptet på smörgåstårta så det hittar ni här. Bara för att vara extra tydlig skrev jag receptet när vi gjorde provtårta så den är lite mindre än den på bilderna.

Smörgåstårta med ost och skinka (ca 7-8 bitar, tårta 20×30 cm)

Ingredienser
24 skivor formfranska
7 dl creme fraiche
3 dl majonäs
250 g skinkost
100+100 g rökt skinka
200 g körsbärstomater
10-12 skivor goudaost
50 g ruccola+ ca 50 g utanpå
0,5 gurka
Persilja

Gör såhär
Lägg 6 toastbröd på en bricka (3×2 st). Skär bort kanterna så blir det lättare att trycka ihop de helt. Vi köpte in stora smörgåstårtebröd istället så blev det lite enklare. Strimla 100 g skinka. Hacka ruccolan. Skär tomaterna i kvartar.
Blanda créme fraiche, majonäs och skinkost. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Bred på ett lager kräm och lägg sedan på ett till lager med bröd. Bred på kräm igen och strö på den strimlade skinkan innan du lägger på nästa lager bröd. Bred på kräm och strö över hälften av ruccolan. Lägg på de sista brödskivorna (hit kan du gärna göra minst en dag innan och ställ den i så fall över natten med plastfolie runt så den trycks ihop lite) och bred kräm uppepå och på kanterna. Tryck fast resterande ruccola på kanterna. Rulla skinkan och osten till rullar och lägg på tårtan varvat med tomaterna. Garnera med gurka och persilja.

 

  

Mammas jitterbuggar (eller snorkakor som vi kallar de 😉 )

Kanelbullar som mamma bakat

Syster och svåger gjorde jättegoda blåbärskakor med kardemumma

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.