fbpx

Att inkludera barnen i köket är mysigt (oftast!). Än så länge gör inte Mila så mycket nytta utan vill mest klättra in i diskmaskinen, slå med en visp i en bunke eller kanske lägga påsklämmor i en skål. Noel däremot, han är gärna med i köket och blir så glad när han får hjälpa till. Och nej, en 2-åring kanske inte göra vad som helst i köket men alltid kan man komma på något. Jag tycker om att ha förberett lite och tänkt ut vad han kan hjälpa till med så jag inte ska bli stressad i onödan.

Noels rostade musli med frön

På morgonen äter Noel oftast gröt eller yoghurt. Oavsett vilket av dessa alternativ han väljer vill han gärna ha müsli på. Om han får välja själv vill han ha både banan, müsli eller flingor samt kanel. Om han väljer havregrynsgröt som bas så brukar vi kalla den ”Noels supergröt”.

När förra müslipaketet tog slut så tänkte jag att vi skulle göra en egen variant. Noel gillar frön och tyckte om att vara med och lägga allt i bunken. Jag vill gärna utesluta socker så denna är helt osötad och Noel gillar den. Men så har han ju även banan under müslin 😉

Noels rostade musli med frön

Noels rostade musli med frön

Noels rostade müsli med frön

Ingredienser
5 dl havregryn
1 dl pumpafrön
0,5 dl chiafrön
1 dl psylliumfrön
1 dl sesamfrö
2 dl krossat bovete
1 dl kokos
1 msk kanel
1 msk kardemumma
0,5 dl rapsolja
1,5 dl kokande vatten

En näve torkade jordgubbar
4 dl puffat ris

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ihop havregryn med pumpafrön, chiafrön, psylliumfrön, sesamfrön, krossat bovete, kokos, kanel och kardemumma. Blanda sedan ihop vatten och olja och rör ner i fröblandningen. Sprid sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 20 minuter (rör om då och då). Ta sedan ut ur ugnen och blanda ner puffat ris och jordgubbar.

Ett svar

  1. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b