fbpx
Första arbetsveckan efter semestern börjar lida mot sitt slut och det är åter dags för några lediga dagar som kommer fyllas med restaurangbesök med fina vänner ikväll, mys hos syrran imorgon och båtåkning med svärföräldrarna på söndag. Mycket trevligt! 

Men helg innebär ju även lite mer tid i köket och kanske till och med en fredagsdrink. Idag tänkte jag dela med mig av en smarrig drink med tilltugg och imorgon fortsätter det med varmrätt och efterrätt. Förutom brieosten serverade vi även lite marinerade oliver och kex med créme fraiche, rom och lök. Smaklig spis!

 Nötgratinerad brieost

Ingredienser
1 tårta brieost
2 dl blandade nötter
0,5 dl solroskärnor
Marmelad
Honung
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg brieosten på ett ugnssäkert fat. Strö på nötter och frön och ringla över honung och dutta ut marmelad. Sätt in i ugnen ca 15 min.

Rödavinbärsdrink (1 glas)

Ingredienser
6 cl vodka
0,5 dl rödavinbär
1 tsk agavesirap
1-2 msk pressad lime
Bubbelvatten
Gör såhär

Lägg bären i en shaker och mortla lätt. Häll på vodka, agavesirap och lime och skaka med is. Häll upp i glas med is och fyll upp med bubbelvatten.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.