Fredagsmyyyys! Känns lagom efter en tvådagarsvecka (var tvungen att sjukskriva mig i måndags). Även om jag inte tog något ledigt i juldagarna så tycker jag det kändes helt okej att arbeta två- och tredagarsveckor. Och nu är det dessutom långhelg!
 
Som jag nämnde ska vi äta mer fisk här hemma men innan vi får handla har jag lovat mig själv att vi ska äta ur en del ur frysen så här kommer recept på en nudelwok med lövbiff jag hittade här hemma. Gott, enkelt och passar utmärkt en fredagkväll. Ha nu en superbra dag!

 

Nudelwok med lövbiff, morot och purjolök (ca 6 port)

Ingredienser
3 morötter
0,5 purjolök
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
800 g strimlad lövbiff
1 dl teriyakisås
1 lime
500 g nudlar
Gör såhär
Strimla köttet och lägg i en påse tillsammans med teriyakimarinaden. Låt ligga i ca 30 minuter. Skala och strimla morötterna och purjolöken. Finhacka vitlöken och chilin. Skala och riv ingefäran. Koka nudlarna enligt anvisning.
Hetta upp en stek- eller wokpanna och stek köttet i några minuter. Lägg köttet åt sidan och fräs morot, chili, purjolök, ingefära och vitlök ett par minuter. Häll bort vattnet från nudlarna ihop grönsakerna med nudlarna och köttet och pressa i limen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med grovhackade jordnötter.

Inga svar än

  1. Sara på Vardag.nu

    Visst är det gott med lite uddaveckor, även om man jobbar några dagar så blir julhelgen väldigt lång.

    Låter som en god wok! Lövbiff är bra till mycket.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b