Jag älskar nudelrätter och jag försöker laga det lite oftare och testa lite nytt för att bli bättre på det. Blir mycket inspirerad av Jennie Wallden och tycker hon gör så mycket goda nudelrätter. Så idag tänkte jag ge er ett enkelt recept på en nudelrätt som passar utmärkt till vardags. Det är nudlar med sojabönor, morot och broccoli som har en sås med bland annat tamarisoja, sambal och sesamolja som blir så gott. Jag toppade även med lite salta cashewnötter för lite knaprighet. Mums!
Nudlar med sojabönor och broccoli (4 port)
Ingredienser
4 port nudlar
250 g broccoli
2 morötter
2 dl sojabönor
1 gul paprika
2 msk sesamolja
4 msk tamarisoja
1 lime
1 tsk fisksås (uteslut för vegetariskt)
2 tsk sambal oelek
0,5-1 dl kokade nudelvattnet
Gör såhär
Strimla morötter. Dela upp broccolin i små buketter och hacka stammen. Strimla paprikan.
Hetta upp en gryta med olja och fräs broccoli och morötter ett par minuter. Ha sedan i sojabönor och paprika.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Blanda sesamolja, soja, skal och saft från limen, fisksås, sambal och lite vatten från nudlarna. Blanda ihop.
Häll av vattnet på nudlar. Blanda ned nudlarna i grytan tillsammans med såsen och ät direkt.
Fler recept med nudlar:
Kyckling röd curry med risnudlar
Lämna ett svar