Vi fortsätter även idag på nyårstemat. Igår bjöd jag på förslag på förrätter, varmrätter och efterrätter och idag tänkte jag ge er två nya recept på snittar. Detta kan man ha innan eller istället för förrätt tycker jag. Gärna med ett glas bubbel till. Tyvärr glömde jag skriva upp hur många snittar det blev med vi var 6 personer och då blev det ändå lite röra över från båda sorterna. Så nu kör vi – nyårssnittar!
Rågsnittar med kräftröra
Ingredienser
170 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)
1,5 dl riven lagrad ost
2 dl crème fraiche
En näve hackad dill
Pressad citron
Rågkorgar/rågchips
Gör såhär
Blanda kräftstjärtar, ost, créme fraiche och dill. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Lägg kräftröran i rågkorgarna.

Svampcrostinis
Ingredienser
150 g förvällda kantareller
100 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk timjan
1 dl vitt vin
1 dl grädde
Crostinis
Gör såhär
Hacka svampen och timjan. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt pressad vitlök och timjan och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vitt vin och grädde och låt puttra ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt röran svalna något. Lägg en klick svampröra på varje crostini.
Fler tips till fördrinken? Här finns magiskt goda edamamebönor med chili och vitlök.
Lämna ett svar