Maillista

Här sitter jag i mörkret på kontoret. David har åkt i förväg till bröllopet vi ska på i helgen. Jag är ensam hemma med barnen. Imorgon förmiddag kommer min pappa och hans sambo hit och de ska vara här med barnen hela helgen. Ena sidan av mig känner att jag kommer sakna de sååå mycket. Mina fina underbara barn <3 Det känns länge att vara borta från Mila i över två dygn. Den andra sidan av mig känner att det är välbehövligt. De senaste dagarna har jag känt mig lättirriterad, kort tålamod och haft dåligt samvete. Ibland orkar man bara inte vara en så bra person och mamma som man skulle önska.

Och det är okej. Jag är bara en människa. Jag är inte perfekt. Ibland förstår man varför humöret svajjar och man kan göra något åt det och ibland vet man inte alls. Så är det bara. Jag försöker alltid klura på vad det är som gör mig obalanserad och jag försöker prata med familjen och säga hur jag känner. Ofta kan det hjälpa att ta en promenad, unna mig en dusch eller kanske bara bryta och göra något annat.

Jag tror att den här helgen kommer göra mig gott. Jag tror det är bra för mig att få en helg med David, familj och vänner. Njuta av ett fantastiskt bröllop och längta efter barnen. På måndag ska David börja jobba igen och jag är hemma med barnen. Då vill jag känna mig mer balanserad och med energi att hitta på roliga saker och njuta av den värdefulla tiden jag har med småttingarna.

Att ladda batterierna

Det är viktigt för mig att hitta andrum. Lite tid här och där när jag får göra det jag behöver. Ofta är det ett par timmar på kontoret utan att behöva passa på barnen. Ibland är det ett varmt bad med ansiktsmask och ofta är det en löprunda. Det handlar inte om att jag inte tycker om att vara med mina barn, men jag behöver tid att prioritera mig själv och hinna reflektera och tänka klart.

I måndags hade jag en fantastiskt eftermiddag. David hade barnen på en liten turné där han träffade lite familjemedlemmar här och där. Jag var hemma, la en timme på att fixa till hemmet så som jag vill ha det. Plocka undan, vika den sista rena tvätten, dammsuga och torka lite extra i köket och badrummen. Sen hann jag läsa några bloggar och ta det lugnt innan några vänner kom över. Vi hade bokat in det här tillfället för flera veckor sedan. Då vi ofta träffas på öppna förskolan eller hemma med barnen som är i ungefär samma ålder så hade vi bokat in ett barnfritt tillfälle att ses. Som jag längtat! Vi satt på min uteplats, åt thaimat, drack mousserande samt hemgjort iste, unnade oss gokaffe och kladdkaka med kokostosca. Vi hann skvallra, prata om semesterns för- och nackdelar, prata om framtiden och bara njuta av att prata till punkt. Efter några timmar gick de hem och David fortsatte flänga runt med barnen (TACK!) så jag fick några timmar för mig själv.

Jag valde att sätta mig på kontoret och pyssla med sånt jag inte hunnit men velat göra länge. Skriva inspiration till blogginlägg, skicka ett par mail om samarbeten, lyssna på ljudbok, börja läsa om antiinflammatorisk kost, svara på mail, fundera på vad jag vill jobba med osv.

Framtiden och drömmar

Angående det sistnämnda. Alltså jag njuter så mycket av tiden på kontoret. Jag få låta kreativiteten flöda. Klura på nya recept, vad jag vill göra med min träning och hur jag kan jobba med välmående och hälsa. Oj, va jag drömmer om det! Att på något vis arbeta med dessa frågor. men jag vet inte HUR jag vill jobba med det. Utbilda mig till kostrådgivare? Jobba som projektledare på ett företag med fokus på kost och hälsa? Utveckla bloggen och leva på den? Anordna träningsresor? Coacha andra? Ja, ni hör ju. Spretigt och många tankar. Vi får se vad det ska bli av mig 😉 Alla tips och idéer tas tacksam emot!

Sammanfattningsvis tycker jag att alla måste lyssna på sig själv och göra det man mår bra av. Jag jobbar på att sluta ha dåligt samvete när jag säger att jag behöver lite tid utan barnen. Jag har varit föräldraledig i snart 3 år, det är ju inte så konstigt om man behöver ladda batterierna ibland. Det innebär ju inte att jag inte tycker om att umgås med mina barn. Och tillåt dig att drömma. Drömma om framtiden och hur du vill leva ditt liv och vad du vill jobba med. Allt kan inte hända på en gång men det är viktigt att sträva efter något, även om målet kan ändras längs vägen 😉

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a