fbpx
I förra veckan fick jag hem ett efterlängtat paket. Jag är nämligen med i Ojis testpanel där jag ska testa deras produkter och blogga om en grönare höst och hållbar vardag. Oji grundades för ett par år sedan och har nu tagit fram en produkt där miljö och sociala frågor har stått i centrum redan från början. Produkten är funktionella fruktdrycker med rättvisemärkt frukt och koffein från gröna kaffebönor. Företaget vill visa att det hållbara tänket bör vara en självklar del i all produktion och konsumtion. 
 
 
Oji har några utmaningar som vi alla kan hänga på för en lite mer hållbar vardag. Enkla förändringar som skapar stora skillnader om vi alla hänger på det vi kan. Utmaningarna består i att tänka igenom din miljöpåverkan genom transport, äta mindre och bättre kött (ett bra steg på vägen är vegetarisk måndag), prioritera säsongens råvaror samt att återvinna och sortera skräp för att sluta cirkeln. Dessa kommer i alla fall jag bära med mig och försöka förbättra ännu mer (klicka för större bilder).
 
 I detta paket fick jag prova två av de fyra produkterna. Fruktdryckerna är som en lite tjockare variant på juice och de är väldigt goda.
 
No 1 med blåbär och äpple ger en påfyllning av antioxidanter och har en härligt syrlig smak och min favorit av dessa två. 
 No 3 med banan- och mangosmak bidrar med magnesium och har en söt smak där kaffesmaken är mer tydlig. Godast att dricka kall!
 
Fruktdryckerna passar perfekt som en mellanmålsdryck, lite extra energi i samband med träning eller varför inte en energipåfyllning på väg till jobbet?
 
Så, hänger du på utmaningen om en grönare och mer hållbar höst och vardag? Skriva gärna en kommentar med dina bästa tips.

Inga svar än

  1. Remsan

    Tänket är jättebra tycker jag, därför är dessa plastflaskor med dryck lite förvirrande. De minskar ju inte direkt skräpberget. Annars är jag helt med och vi lever utifrån detta till väldigt stor del i vår familj.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b