Maillista

Jag är egentligen ingen korvälskare men denna rätt var väldigt, väldigt god! Mannen är en korvfantast och äter gärna korv till frukost, lunch och middag. Men när man köper bra korv, med hög kötthalt och god kryddning kan det vara riktigt gott. Här hade vi en schysst bratwurst som vi kokade i öl i ugnen och serverade med ett syrligt potatisstomp och en god senap. Jag vet att jag lagat snyggare mat, men en sak är säker, det här skulle jag gladeligen äta igen!

Ölkokt bratwurst med syrligt stomp (4 port)

Ingredienser
600 g bratwurst
33 cl öl
1 gul lök
3 msk worcestershiresås
2 vitlöksklyftor
1 msk tabasco
Stomp:
800 g potatis
1 knippe gräslök
3 stjälkar selleri
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
50 g smör
Gör såhär
Korv: Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken och hacka vitlöken. Blanda ihop öl, worcestershiresås och tabasco i en form och krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och stek korven så den får fin färg. Lägg korvarna i formen och se till att ölen täcker korvarna. Lägg på aluminiumfolie och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.
Stomp: Koka potatisen mjuk. Finstrimla gräslök och selleri. Mosa potatisen med ett stompverktyg, ballongvisp eller liknande och blanda sedan i gräslök, selleri, vinäger, olivolja och en klick smör och smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Servera med senap.

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a