Maillista

Höst och vinter är perfekta årstider för värmande grytor med mycket grönsaker och rotfrukter. Man behöver inte ens planera middagen utan man blandar det man har i kylskåpet och jag toppar gärna med en syrlig yoghurt eller créme fraiche-klick. Den här gången använde jag mig av ölkorv och bacon som proteinkällor toppad med en fräsch limesmetena.

 

Ölkorvsgryta med limesmetana

Ölkorvsgryta med limesmetana (4 port)

Ingredienser
4 ölkorvar
1 pkt bacon
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 morötter
100 g haricots verts
1 paprika
4 tomater
5 dl vatten
1 buljongtärning
Saften från 0,5 citron
Worstershiresås
1-2 tsk spiskummin
2 krm harissa
Limesmetana:
2 dl smetana
Cest från 1 lime
10 blad citronmeliss
Gör såhär
Skala och skär löken i klyftor. Skala morötterna och skär i slantar. Skär baconet i mindre bitar och slanta ölkorven. Skär paprikan och tomaten i mindre bitar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök, ölkorv och bacon några minuter. Pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och krydda med salt, svartpeppar, spiskummin och harissa. Ha i haricots verts, tomat, paprika, vatten, buljongtärning, citronsaft och worstershiresås efter smak. Låt puttra ca 10 minuter och smaka sedan av med soya, salt och svartpeppar.
Limesmetana: Finhacka citronmelissen och blanda i smetanan tillsammans med limecesten. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Ölkorvsgryta med limesmetana
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a