fbpx

Om Sandra

Välkommen hit! Jag heter Sandra Callermo och är en 30-årig tvåbarnsmamma som bor i Upplands Väsby strax utanför Stockholm. Jag älskar att laga mat! Jag vill dela med mig av min matglädje till andra och underlätta vardagen. Jag vill hjälpa andra att hitta genvägar till ett mer hållbart sätt att leva med god mat och rätt prioriteringar. Jag bjuder på mig själv, delar med mig av verkligheten som småbarnsmamma och bjussar på både skratt och gråt.

Med hjälp av enkla recept, igenkännande texter och matigare guider vill jag hjälpa dig att må bättre, orka vara den bästa versionen av dig själv och få ihop ett härligare vardagspussel. Jag blandar snabba middagstips med en inblick i långtråkiga VAB-dagar, smarriga frukostar, praktiska tips för att underlätta småbarnslivet, rörelseglädje och så ett och annat businessinlägg.

På denna sida ska du få läsa mer om Sandra, personen bakom denna blogg. Så nu tycker jag vi backar bandet lite! 😉

Hur allting började

Lyckligt förlovad med min David och med en McDonald´s karriär i ryggen, började jag plugga i Uppsala hösten 2010. Jag hade ingen klar bild av vad jag ville bli eller ens vad jag ville jobba med. Ekonomi kändes som en bra grundutbildning och studentlivet visade sig passa mig utmärkt med mycket vänner, långa studietimmar och en hel del roliga fester.

I mars 2012 var jag i mitten av mina ekonomistudier. Jag studerade på heltid, hade två extrajobb och tre ideella engagemang men ändå kände jag att jag vill börja med något nytt. Jag funderade lite och kom snart fram till att det vore roligt att ha en blogg och att den skulle kunna handla om mat. Jag har alltid tyckt om mat, både äta och laga, men mitt intresse var egentligen inte så mycket mer än så. Sagt och gjort, jag startade Sandras matkrypin.

Till att börja med lagade jag en del av min mammas recept som jag alltid älskat och så lagade jag såklart en del nytt. Jag såg bloggen som ett sätt att samla mina favoritrecept. Jag hade en systemkamera som jag fotade maten med men jag var väldigt okunnig på foto och att fota mat var helt nytt. Sammanfattningsvis var det fula bilder på goa grejjer.

Sen har matintresset växt. Jag märkte hur roligt jag faktiskt tyckte att det var att skapa nya recept och jag la upp flera recept i veckan. Bloggen fortsatte utvecklas och mitt fotande likaså. Jag hade skapat en ny hobby och älskade det!

Om Sandra

Perioder med glutenfri kost

Åren rullade på och 2014 testade jag att utesluta gluten ur min kost och det resulterade i ett nästintill eksemfritt liv. Så bloggen fick helt plötsligt en ny typ av recept, nämligen glutenfri bakning, goda bröd och jag utforskade området lite. Efter 25 år av kortisonsalvor, allergitester och mjukgörande krämer hittade jag äntligen något som faktiskt fungerade. Till en början kändes det lite bökigt och svårt att veta vad man kan äta och inte men ganska snabbt lärde jag mig och idag finns en uppsjö av glutenfria alternativ och kunskapen om gluten blir allt större. Visst kan det vara tråkigt att inte kunna välja vad man vill på menyn när man är på restaurang men det är värt det alla dagar i veckan för att slippa de elaka eksemen.

Tack vare detta finns en hel del glutenfria recept på bloggen men sen har jag haft uppehåll. Under graviditeterna och amningsperioderna har jag nämligen kunnat äta gluten igen och ändå slippa eksemen. Nu håller jag på att hitta en hormonellbalans för att se hur ekesemen påverkas av detta och hur jag styr min kost efter detta.

Föräldraledig med eget företag

2016 valde jag att starta en enskild firma för att ha bloggens verksamhet i och 2018 övergick jag till AB. Jag är anställd men har företaget vid sidan av och drömmer om att jag ska kunna gå ner i arbetstid och lägga mer tid på bloggen och den verksamheten för ökad flexibilitet och göra det jag älskar.

Mina barn Noel (juli 2016) och Mila (juni 2018) är helt fantastiska. Jag har valt att försöka vara med de så mycket jag kan och samtidigt spara föräldradagar och driva mitt företag vid sidan av. Det har fungerat bra och under sommaren 2018, när Mila var nyfödd, började jag fundera på om jag skulle göra om bloggen lite. Att den inte längre skulle handla om enbart mat utan bli mer inriktad på familj och mitt liv som mamma. Sagt och gjort, jag köpte domänen sandracallermo.se och gjorde en ny design och en ny bloggplan. Det var dags att ta steget och låt varumärket Sandra Callermo ta över efter Sandras Matkrypin. Och numera är detta en matig livsstilsblogg! Hur kul?! Här hoppas jag kunna bidra med igenkänning, pepp, goda recept, rörelseglädje och lite business. Alltihopa i en härlig mix!

Jag finns även på Instagram och Facebook och blir jätteglad om du vill följa mig där. Och för dig som är intresserad av att samarbeta med mig så kan jag hänvisa till info@sandracallermo.se eller läsa mer på PR & Samarbeten.

Om Sandra

wrapcb-footer-b