Om Sandra

Välkommen till min sida där jag delar med mig av livet som tvåbarnsmamma och hur man kombinerar det med ett stort matintresse. Här bjuds det på enkla middagstips, långtråkiga VABB-dagar, nya träningsmål, smarriga frukostar, härliga poddtips, förskoleuppdatering och ett och annat inlägg om hur det är att driva eget företag. Vad kul att du hittat hit! Jag heter Sandra Callermo men vem är jag? En 29-åring som lever i en förort strax utanför Stockholm, i ett gult radhus med min man och två barn. Det lät ju inte så unikt 😉 Men vi backar bandet lite!

Hur allting började

DSC_0158

Lyckligt förlovad med min David och med en McDonald´s karriär i ryggen, började jag plugga i Uppsala hösten 2010. Jag hade ingen klar bild av vad jag ville bli eller ens vad jag ville jobba med. Ekonomi kändes som en bra grundutbildning och studentlivet visade sig passa mig utmärkt med mycket vänner, långa studietimmar och en hel del roliga fester. I mars 2012 var jag i mitten av mina ekonomistudier. Jag studerade på heltid, hade två extrajobb och tre ideella engagemang men ändå kände jag att jag vill börja med något nytt. Jag funderade lite och kom snart fram till att det vore roligt att ha en blogg och att den skulle kunna handla om mat. Jag har alltid tyckt om mat, både äta och laga, men mitt intresse var egentligen inte så mycket mer än så. Sagt och gjort, jag startade Sandras matkrypin.

2014 testade jag att utesluta gluten ur min kost och det resulterade i ett nästintill eksemfritt liv. Efter 25 år av kortisonsalvor, allergitester och mjukgörande krämer hittade jag äntligen något som faktiskt fungerade. Till en början kändes det lite bökigt och svårt att veta vad man kan äta och inte men ganska snabbt lärde jag mig och idag finns en uppsjö av glutenfria alternativ och kunskapen om gluten blir allt större. Visst kan det vara tråkigt att inte kunna välja vad man vill på menyn när man är på restaurang men det är värt det alla dagar i veckan för att slippa de elaka eksemen. Under graviditeterna har jag dock kunnat äta gluten igen och ändå slippa eksemen så jag skiftar lite i min kosthållning. Många av mina recept är glutenfria men det finns även en hel del recept som innehåller gluten i arkivet.

Föräldraledig med eget företag

Mina barn Noel (juli 2016) och Mila (juni 2018) är helt fantastiska. Jag har valt att försöka vara med de så mycket jag kan och samtidigt spara föräldradagar och driva mitt företag vid sidan av. Det har fungerat bra och under sommaren 2018, när Mila var nyfödd, började jag fundera på om jag skulle göra om bloggen lite. Att den inte längre skulle handla om enbart mat utan bli m

När jag inte är föräldraledig arbetar jag med upphandling av livsmedel på Menigo Foodservice. Det är roligt att jobba i livsmedelsbranschen och att få ännu ett ställe för att få utlopp för mitt matintresse och träffa likasinnade. Min största passion är mat. Jag uppskattar råvaror av god kvalitet, gärna svenska och ekologiska, och jag älskar att skapa något nytt när jag är i köket. Allt från en snabblagad soppa till måndagsmiddagen till en rejäl baconinlindad burgare till fredagsmyset, allt mellan en glamorös trerättersmiddag till nyår till en fräsch frukostsmoothie – kort sagt goda och nyskapande recept för alla delar av livet. Drömmen är att få arbeta med att skapa recept, sprida inspirationsglädje i köket och arbeta med uppdrag som handlar om att laga, styla, fota och äta mat.er utav en livsstilsblogg men med större fokus på mat än vad många andra har. Att du som läsare kan hitta inspiration till kvällens middag men även få en inblick i mammalivet med allt vad det innebär och även ge er en smakbit på hur jag får ihop livpusslet med träning, ta hand om ett hus och njuta av livet. Sagt och gjort, jag köpte domänen sandracallermo.se och gjorde en ny design och en ny bloggplan. Det var dags att ta steget och låt varumärket Sandra Callermo ta över efter Sandras Matkrypin. Och numera är detta en matig livsstilsblogg! Hur kul?!

Jag finns även på Instagram och Facebook och blir jätteglad om du vill följa mig där. Och för dig som är intresserad av att samarbeta med mig så kan jag hänvisa till info@sandracallermo.se eller läsa mer på PR & Samarbeten.