fbpx

Nu när jag jobbar hemma blir det alltmer nylagad mat till lunch istället för matlådor. Det känns lite lyxigare 😉 Men ändå är det ju mycket att göra på jobbet ås jag hinner inte ta alltför lång lunchpaus. Dessutom vill jag hellre lägga tid på att komma ut på en lunchpromenad. Så det allra bästa är alltså att laga något gott som går snabbt. Då är omelett en given favorit. Så förra veckan gjorde jag bland annat denna omelett med avokado, tomat och fetaost.

Omelett med avokado, fetaost och tomat

 

Ofta när jag gör omelett lägger jag i lite olika grönsaker och eventuella rester i omeletten men denna gång gjorde jag en naturell omelett och sen efteråt så la jag på denna goda röra med avokado, fetaost och tomat. Det blev väldigt gott och något jag ska göra oftare.

Förutom omelett kan jag rekommendera att göra fried rice om du har ris kvar efter någon middag (här finns en grön frid rice eller denna med linser och sojabönor) eller kanske en bowl med massa goda (och färgglada!) grönsaker och protein. Ofta har jag ris, quinoa eller bovete som bas och sen tar jag lite av det jag har hemma (här hittar du avokadobowl med halloumi eller så kan du testa denna sötpotatisbowl med ärtkräm). Boosta kroppen med goda och näringsrika måltider känns extra viktigt i dessa tider.

 

Omelett med avokado, fetaost och tomat

Omelett med avokado, fetaost och tomat (1 port)

Ingredienser
3 ägg
3 msk mjölk

10 småtomater
1 avokado
75 g fetaost
1 tsk olivolja
En nypa chiliflakes

Sallad

Gör såhär
Vispa ihop äggen med mjölk, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och häll i äggblandningen. Låt steka på medelvärme så omeletten blir krämig (lägg på lock om du behöver). Under tiden kan du skala och kärna ur avokadon och skär i tärningar. Dela tomaterna och tärna fetaosten. Blanda ihop tillsammans med olivolja, örtsalt och chiliflakes.
Lägg upp omeletten på en tallrik och lägg på avokadoblandningen.

Omelett med avokado, fetaost och tomat

    Mentions

  • 💬 Fransk omelett med champinjonstuvning • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b