fbpx

Vi äter omelett ofta. Det är t ex ett ypperligt sätt att göra av med rester. Om man har nå överbliven potatis, en skvätt tacofärs, grönsaker som börjar bli tråkiga eller annat så slänger man lätt ihop en omelett. Det passar utmärkt till både frukost, lunch eller lättare midddag. Man får variera innehåll och tillbehör beroende på hunger. Det är också smidig mat som barnen kan hjälpa till med. De kan knäcka äggen, vispa och krydda. Och sen lägga i vad de vill ha i sin omelett, det brukar de gilla 🙂 Man behöver egentligen inte ha recept när man gör omelett.

Jag älskar omelett eftersom man kan äta den naturell eller välja hur många olika saker man vill ha i. Det räcker att toppa den med lite ost men du kan även göra en matig variant med potatis, skinka, grönsaker osv. Så himla bra!

Mina recept på omelett

När jag gör omelett är min bas 1 msk mejeriprodukt per ägg, t ex grädde, mjölk eller créme fraiche. Sen kryddar jag med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Det är min grund i de flesta omelettrecept. Jag brukar tillaga min i stekpanna på medelvärme och gärna med lock för att få en jämn värme. För den som önskar kan man såklart göra omelett i ugn och det borde jag bli bättre på . Så himla smidigt och man kan lägga tid på annat medan den tillagas.

Jag älskar att ha något äggbaserat på brunchbuffén så jag brukar variera kokt ägg, stekt ägg, äggröra eller omelett. Det är så bra mat i all sin enkelhet! För dig som inte vill äta mjölkprodukter gå rdet utmärkt att byta ut mejeriprodukten till något mjölkfritt alternativ eller till och med vatten.

Här kommer 5 av mina favoriter. Om du vill ha mer inspiration så kan du titta på taggen omelett. Där finns över 20 olika omelettrecept. Muuuums!

  1. Champinjonomelett med broccoli och parmesan
  2. Grönkålsomelett med rödlök och oliver
  3. Tacoomelett med avokado
  4. Spenatomelett med ost och skinka
  5. Halloumiomelett med gröna ärtor

Champinjonomelett med broccoli och parmesan - omelett recept

Champinjonomelett med broccoli och parmesan

Grönkålsomelett med rödlök och oliver - omelettrecept

Grönkålsomelett med rödlök och oliver

Omelett recept - Tacoomelett med avokado

Tacoomelett med avokado

Omelett recept - Spenatomelett med ost och skinka

Spenatomelett med ost och skinka

Halloumioelett med gröna ärtor - omelettrecept

Halloumiomelett med gröna ärtor

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b