Den här dagen har börjat alldeles fantastiskt och så ska den få fortsätta. Jag vaknade vid 7.30 och bestämde mig för att ge mig ut på en löprunda i vårsolen och jag utmanade mig själv att klara 5 km för första gången i år. Och jag klarade det! Inte alls en speciellt bra tid (41 minuter) men huvudsaken var att klara det utan att börja gå. Planen är att springa minst en 5-kilometersrunda i veckan och kombinera det med morgonpromenader och tabatapass under vardagsmorgnarna samt Intervallflex på Friskis på måndageftermiddagar. Känner redan nu att jag har hittat motivationen och känner mig pigg och mår bättre när jag även tänker på mer vad jag äter. Hållbart och långsiktigt är målet nu!
 
Och mitt i all denna glädje och energi tänkte jag dela med mig av ett ruggigt gott middagstips. Köttfärsbiffar med oregano som serveras med couscous och morotstzatsiki. Slurp!

 

Oreganobiffar med couscous och morotstzatziki (4 port)

Ingredienser
Färsbiffar:
2-3 msk torkad oregano
600 g köttfärs
1 msk dijonsenap
0,5 tsk tabasco
Morotstzatziki:
2 morötter
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
Couscous:
4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl gröna oliver
Gör såhär
Morotstzatziki: Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och morötter. Krydda med salt och svartpeppar.
Färsbiffar: Blanda köttfärsen med oregano, senap,  tabasco, salt och svartpeppar. Forma till 8 biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de fått fin färg.
Couscous: Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning istället för salt. När den kokat klart, blanda med vinägretten. Hacka oliverna grovt och blanda med couscousen.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b