I samarbete med Gårdssällskapet
Hallå i stugan! Här kommer ett inlägg som jag förberett till er eftersom jag förhoppningsvis fortfarande ligger och sover i sängen och snart masar mig upp mot frukostbuffén – precis som semester ska vara!
Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso (2 port)
Ingredienser
500 g kycklingklubbor
1 msk olivolja
0,5 citron
En näve färska örter
Råstekt potatis:
2 port potatis
10 cm zucchini
0,5 rödlök
Tomatkeso:
1 dl keso
1 msk tomatpuré
En dutt sambal oelek
Färsk persilja
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop skal och saft från citronen med olivolja och hackade örter. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och häll på marinaden och blanda runt. Om du har tid kan de stå lite med marinaden på. Sätt sedan in i ugnen ca 40 minuter. Ha gärna på lite grillfunktion i slutet för extra fin yta.
Skär potatisen och zucchinin i tunna skivor. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs potatisen några minuter innan du tillsätter zucchinin och rödlöken och stek tills allt är klart. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda ihop keson med tomatpuré, sambal oelek och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lämna ett svar