fbpx
Jag vill börja med att tipsa om Middagshjälpen som jag hittade på en av mina pluggpauser igår. Det är en sida där man kan få tips, inspiration och diskutera olika frågor gällande matlagning och recept. Man kan även samla poäng genom olika uppdrag för att sedan byta poängen mot fina köksprodukter. Jag har redan nu delat med mig av några recept och ska se vad jag själv kan hitta och inspireras av. Så om du har en stund över, surfa in på Middagshjälpen 🙂
 
Idag tänkte jag dela med mig av ett kycklingrecept där jag använde hel kyckling. Jag måste erkänna att jag aldrig tidigare tillagat en hel kyckling men så gott det blev! Jag tycker även att det finns en viss mysfaktor i det där att tillaga hela kycklingen och få riva av köttet direkt från benen. Jag smaksatte kycklingen med äpple, lime och örter och serverade med ris, sås och sallad. Ett perfekt helgrecept!

Örtkyckling med äpple och lime (ca 4 port)

Ingredienser
1 hel kyckling (ca 1,5 kg)
25 g smör
2 msk timjan
2 msk rosmarin
1 vitlöksklyfta
Fyllning:
1 grönt äpple
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 lime
1 msk timjan
Kökssnöre
 
2,5 dl grädde
Soya
 
4 port ris
Sallad
Tomat
Gurka
Morot
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Hacka rosmarin och timjan. Blanda örterna med smör och pressad vitlök. Gnid och klappa kycklingen med blandningen.
Kärna ur och tärna äpplet. Hacka timjan och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken och blanda med äpplet, timjan, chilin samt cest och saft från limen. Krydda med salt och svartpeppar. Stoppa fyllningen i kycklingen och knyt ihop benen med kökssnöre. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med lite olivolja i botten. Strö över generöst med flingsalt och krydda med svartpeppar. Ställ i mitten av ugnen i ca 60-90 minuter.
Koka ris enligt anvisning. Tärna gurka och tomat. Skär moroten i slantar. Blanda grönsallad, tomat, gurka och morötter.
När kycklingen är klar, ta ut den ur ugnen och låt vila medan du häller spadet i formen i en kastrull. Låt koka upp tillsammans med grädde och smaka av med soya.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b