Nu när hästen är här försöker jag använda så mycket jag kan av örterna ute i trädgården så de inte behöver gå till spillo. Ett bra sätt att göra av med mycket örter är att torka de och använda. Jag gillar att smaksätta salt och det är dessutom en perfekt gå-bort-present så det fick bli örtsalt. Att toppa maten med lite smaksatt salt kan verkligen höja en rätt.

  

Förutom ett gäng olika örter smaksatte jag även saltet med lite chiliflakes samt citron. Det är smaker som passar till det mesta och det blir även väldigt snyggt. Jag gjorde en rejäl omgång och så la jag det färdiga saltet i fina glasburkar och ställde i skafferiet så plockar jag med mig en burk och något annat trevligt när vi ska bort på middag. Alltid uppskattat!

Örtsalt med citron och chili

Ingredienser
8 dl flingsalt
4 kvistar rosmarin
0,5 kruka basilika
En näve timjan
2 näve persilja
1 citron
2 krm chiliflakes

Gör såhär
Sätt på ugnen på 60 grader. Ansa örterna och finhacka. Lägg i en mortel (i omgångar) och mortla ihop de hackade örterna med hälften av saltet samt chiliflakes och skal från citronen. Lägg i en bunke och rör sedan ner resten av saltet. På det här sättet blir det även en del hela flakes kvar. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och låt stå 1-2 timmar tills det har torkat helt.

3 svar

  • Sandra Callermo

   Haha! En kram med chiliflakes vore väl mysigt? 😉 Skämtåsido, jag har ändrat till krm nu 😉 Tack!

   Svara

  Mentions

 • 💬 Rostade salta frön • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b