I samarbete med Gårdssällskapet

Imorgon åker vi. Om ett drygt dygn sitter vi på Arlanda, smuttandes på en drink och firar in början på semestern. Det ska bli sååå härligt! Men innan dess är det babysim, den sista packningen, familjemiddag och en lång natts sömn förhoppningsvis. Och innan jag påbörjar något av det så tänkte jag dela med mig av dagens recept som är en örtstek bogbladskotlett. Om du inte får tag på just bogbladskotlett går det bra med annan skiva fläskkött, med eller utan ben. Jag serverade mina med morötter, salladsärter och en mumsig vitlökssås.

Örtstekt bogbladkotlett med smörstekta morötter och vitlökssås (3 port)

Ingredienser
6-8 morötter
150 g salladsärter
25 g smör

1 kg bogbladskotletter (med ben)
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano

2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor

Gör såhär
Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök och krydda med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar. Låt stå kallt medan du lagar resten.
Skala och skär morötter i stavar.
Krydda köttet med salt och svartpeppar på båda sidorna. Mortla rosmarin, timjan och oregano och strö detta på köttbitarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet ca 3-4 minuter per sida på hög värme tills köttbitarna är genomstekta. Under tiden hettar du upp smöret i en annan stekpanna och stek morötterna några minuter så de börjar få lite färg och morötterna ska fortfarande ha tuggmotstång. Tillsätt salladsärterna och låt fräsa med en minut. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera köttet med de smörstekta morötterna och vitlökssåsen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.