Nu när julen är över och man njuter av de sista lediga dagarna är detta ett väldigt trevligt middagstips och perfekt för att ta slut på den sista glöggen. Köttfärsbiffar fyllda med brieost serverade med en smakrik glöggsås, en fantastisk kombination!

 

Ostfyllda biffar med glöggsås (4 port)

Ingredienser
600 g köttfärs
0,5 dl mjölk
1 msk ströbröd
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk kanel
100 g brieost
1 salladslök
4 dl rödvinsglögg
2 msk köttfond
2 msk julmust
Maizena
6 potatisar
3 morötter
1 kålrot
Färsk timjan
Gör såhär
Rotfruktspommes: Sätt på ugnen på 225 grader. Skala kålrot och morötter. Skär morötter, kålrot och potatis i stavar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt, svartpeppar och några kvistar med timjan. Blanda och ställ in i ugnen ca 20-30 minuter.
Biffar: Blanda ströbrödet med mjölken och låt stå ett par minuter. Ha sedan i färs och kryddor. Dela färsen i 8 bitar och lägg en ostbit på varje och forma till biffar. Stek biffarna runt om. Gör under tiden glöggsåsen och låt den koka i 5 minuter. Slå den sedan runt biffarna och låt allt koka ytterligare ett par minuter.
Glöggsås: Finhacka salladslöken och fräs i smör i en kastrull. Slå över glögg, fond, julmust och krydda med svartpeppar. Låt koka i 5 minuter.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b